Zelf schanskorven plaatsen? Dat kan!

Hoe u schanskorven plaatst? Het plaatsen van schanskorven (en composietschuttingen) is geen moeilijke klus. Met onderstaande handleiding kunt u het helemaal zelf! Nou ja, het is wel makkelijk als de buurman even helpt.

De korven die u via schanskorfgigant geleverd krijgt, zijn reeds voorgemonteerd. De bovenzijde is scharnierbaar zodat u de stenen erin kan doen. Bij korven hoger dan 1 meter adviseren wij u om deze te verankeren met steigerbuizen. Deze kunt u selecteren bij het samenstellen van uw schanskorven.

Standaard worden alle benodigde afstandshouders en c-ringen voor het sluiten van de deksel gratis meegeleverd.

Schanskorven kunt u plaatsen door het volgen van ons 10-stappenplan. Volgt u alle stappen zorgvuldig om een gewenst resultaat te krijgen. Schanskorfgigant is niet verantwoordelijk voor eventuele schade.

Komt u er niet uit? wij helpen u graag. Neem contact met ons op en samen zorgen we voor een prachtig resultaat!

Download handleiding

1. Voorbereiding

Ter voorbereiding dient u uiteraard te zorgen dat de plaats waar de korven worden neergezet, ontdaan is van eventuele bomen, bosjes en andere dingen die u in de weg kunnen zitten. U hoeft niet de gehele lijn om te spitten maar zorg er wel voor, dat ook de komende jaren er geen wortels o.i.d. de korven uit verband kunnen gaan drukken.

2. Uitzetten funderingsstrook

Het is erg belangrijk om exact te bepalen waar uw schanskorven komen te staan. Dit doet men middels het uitzetten van een funderingsstrook.

U kan een funderingsstrook uitzetten middels piketpaaltjes en hierlangs een draad te spannen. Zorg ervoor dat de funderingsstrook waterpas is. Dit kunt u controleren door te kijken of de draad waterpas is en de afstand tussen het draad en de grond overal gelijk is.

3. Funderingsstrook maken

De draad is de bovenkant van de fundering. De fundering kunt u maken van oude klinkers of stoeptegels. Ook is een fundering volledig van beton een goede optie.

Bij hoge korven dient u voor de stevigheid elke meter een steigerbuis in de grond te maken. Dit kunt u het beste doen met een grondboor. Om ervoor te zorgen dat de steigerbuizen stevig in de grond staan, raden wij u aan de omringende ruimte hiervan te vullen met sneldrogende betonmortel. De steigerbuizen dienen minimaal 70cm. diep in de grond te worden geplaatst. Tevens dienen ze 20cm. onder de bovenkant van de korf te zitten.

4. Lege korven plaatsen

Zodra de funderingsstrook gelegd is kun u de lege korven plaatsen. In de bodem van de korf dienen er enkele mazen te worden doorgeknipt met een betonschaar. Zo kunt u de korf over de steigerbuis plaatsen. De steigerbuis zal aan het zicht onttrokken worden zodra de korven gevuld worden met breukstenen.

5. Korven aan elkaar verbinden

Wanneer u meerdere korven naast elkaar heeft staan dient u deze te verbinden met de meegeleverde C-ringen. Voor een mooi strak eindresultaat adviseren wij om aan de buitenkant van de korf een panlat te bevestigen met tyraps. Hierdoor staan de schanskorven mooi recht in lijn. Tijdens het vullen van de schanskorven moeten de panlatten blijven zitten. Na het vullen kunt u de tyraps doorknippen en de panlatten verwijderen.

6. Afstandhouders plaatsen

Nu kunt u de meegeleverde afstandhouders in de korven plaatsen; ±30cm uit elkaar. Deze zorgen ervoor dat de korven niet gaan uitzetten zodra u ze vult.

7. Controle en stellen van de korven

Wanneer alle afstandhouders geplaatst zijn dient u de korven te controleren of deze waterpas staan. Vervolgens kunt u het beste de steenkorven stellen met schoorlijnen of panlatten. Zo voorkomt u dat tijdens het vullen van de schanskorven de korven scheef komen te staan.

8. Vullen van de korven

De korven staan nu stevig tegen elkaar aan en zijn voorzien van tussenschotten of afstand houders. U kunt de korven nu evenredig gaan vullen. Het is beter om de korven gelijkmatig te vullen in plaats van korf voor korf. Grotere stenen dient u er met de hand in te leggen, met de vlakke kant tegen het gaas. Kleine breukstenen kunt u met emmers of een minikraan vullen.

9. Sluiten van de deksel

Nu de korven gevuld zijn kunt u de deksel sluiten. U kunt de deksels vastzetten met de bijgeleverde C-ringen. Gebruik hiervoor de SchanskorfGigant C-ringtang. Mocht u deze niet besteld hebben, dan kunt u de C-ringen dicht kunnen knijpen met een waterpomptang. Nu kunt u de stenen direct afspuiten met een hoge drukspuit of tuinslang om het stof van de breukstenen af te spoelen.

10. Resultaat!

Uw schanskorf is klaar! De medewerkers van Schanskorfgigant wensen u heel veel plezier met uw nieuwe, onweerstaanbare schanskorf.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Bent u trots op uw nieuwe tuin? Dan zijn wij ook erg benieuwd naar uw resultaat! We zouden het daarom erg waarderen als u een foto van uw tuin naar ons toe kunt sturen. Dit kan via e-mail of deel het met ons op onderstaande social media kanalen!

Bel
Mail
Contact
Het resultaat!